3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας – Συμμετοχή Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδού
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδού σας προσκαλεί στο 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που θα λάβει χώρα στην αίθουσα δεξιώσεων ΠΑΝΘΕΟΝ στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος (Αρκαλοχώρι) την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 10.30 π.μ. που τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την ευγενική χορηγία της οικογένειας Παπουτσάκη.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων με τη συμπαράσταση των Πολιτιστικών Συλλόγων Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού.
Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των Πολιτιστικών Συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:
- Ομιλία της κ. Αναστασίας Μαρκάκη, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης με θέμα «Η κρητική Διατροφή από το χθες στο σήμερα»
- Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη
- Μουσικά ακούσματα από παραδοσιακές ορχήστρες του τόπου μας
- Φωτογραφικό υλικό από το 1ο και 2ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας,
- Η Χορωδία Μαλίων υπό τη διεύθυνση του κ Νίκου Αντωνακάκη,
θα παρουσιάσει ένα μικρό αφιέρωμα από τραγούδια, για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.
- Παραδοσιακά Γαστρο…μαγειρέματα και να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα.
Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από την αγαπημένη δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη.
Η αξιολόγηση των εδεσμάτων θα γίνει από ειδική Κριτική Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν: μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης,ο pastry chef του ζαχαροπλαστείου γκλόρια Θέμος Ρήγας, ο chef και ιδιοκτήτης της Cretan Food News Χρήστος Ι. Λάπας , ο executive chef Πέτρος Κοσμαδάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων -Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου Λευτέρης, Σουλτάτος και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Tμήματος Διατροφής κ Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Αναστασία Μαρκάκη.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδού συμμετέχει με τα εξής πιάτα:
Φαγητό: Γαρδουμάκια φρικασέ
Γλυκό: Χαλβάς (από αλεύρι) με πετιζέμι
Καλή επιτυχία σε όλους τους συλλόγους!